Μάρκετινγκ Τουρισμού

Τι είναι το Μάρκετινγκ για τουρισμό;

Το μάρκετινγκ του τουρισμού είναι το συλλογικό όνομα που δίνεται στις διάφορες στρατηγικές μάρκετινγκ που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις της τουριστικής βιομηχανίας. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, ξενοδοχεία και άλλες μορφές διαμονής, μαζί με αεροπορικές εταιρείες, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστιατόρια, χώρους διασκέδασης, ταξιδιωτικούς πράκτορες και ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Ο σκοπός πίσω από το τουριστικό μάρκετινγκ είναι να προωθήσει την επιχείρηση, να την ξεχωρίσει από τους αντιπάλους της, να προσελκύσει πελάτες και να ευαισθητοποιήσει την επωνυμία. Πολλές σύγχρονες στρατηγικές μάρκετινγκ του τουρισμού κάνουν χρήση του Διαδικτύου, με ιστότοπους, διαδικτυακές διαφημίσεις, email και πλατφόρμες κοινωνικών μέσων να διαδραματίζουν συχνά βασικό ρόλο.

Γιατί είναι σημαντικό το Τουριστικό Μάρκετινγκ;

Καθώς είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κόσμου, η τουριστική βιομηχανία είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο πρέπει να βρουν τρόπους να ξεχωρίσουν από τους αντιπάλους τους, να προωθηθούν ως η καλύτερη επιλογή για τους τουρίστες και να επισημάνουν ορισμένα από τα πράγματα που τους κάνουν διαφορετικούς ή ανώτερους. Το μάρκετινγκ είναι απαραίτητο για την επίτευξη αυτού και πολλές από τις καλύτερες συμβουλές μάρκετινγκ τουρισμού επικεντρώνονται στο να βοηθούν τις επιχειρήσεις να βρουν ένα μοναδικό σημείο πώλησης και να το προωθήσουν. Φυσικά, είναι επίσης σημαντικό οι έμποροι να παρακολουθούν τις τελευταίες τάσεις, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό μείγμα μάρκετινγκ και να χρησιμοποιήσουν τις καλύτερες μεθόδους για να βγάλουν το μήνυμά τους.

Η υιοθέτηση των σωστών στρατηγικών μάρκετινγκ του τουρισμού μπορεί να είναι ένα ζωτικό μέρος της μεγιστοποίησης των εσόδων, της δημιουργίας αναγνωσιμότητας επωνυμίας και της διαχείρισης της φήμης της εταιρείας σας. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις στον τουριστικό κλάδο πρέπει επίσης να προσέχουν την αλλαγή συμπεριφοράς των πελατών που προκύπτει από το COVID.

Στοιχεία του τουρισμού

Ο τουρισμός έχει πολλά στοιχεία που περιλαμβάνουν
  • Ταξιδιωτική εμπειρία
  • Διαμονή
  • Τρόφιμα
  • Υπηρεσίες ποτών
  • Καταστήματα
  • Ψυχαγωγία
  • Αισθητική
  • Ειδικές εκδηλώσεις

Διαδικασία Μάρκετινγκ για Τουρισμό

Το μάρκετινγκ για οποιαδήποτε βιομηχανία υπηρεσιών.

Προϊόν

Το προϊόν στον τουρισμό είναι βασικά η εμπειρία και η φιλοξενία που παρέχονται από την παρεχόμενη υπηρεσία.

Σε γενικές γραμμές, η εμπειρία πρέπει να εκφραστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι τουρίστες να βλέπουν την αξία τους.

Διαδικασία

Η διαδικασία στον Τουρισμό περιλαμβάνει, (α) προγραμματισμό και πρόβλεψη ταξιδιού, (β) ταξίδι στον ιστότοπο / περιοχή, (γ)ανάμνηση, (δ) πακέτα προγραμματισμού ταξιδιού. Τα πακέτα προγραμματισμού ταξιδιού περιλαμβάνουν χάρτες, αξιοθέατα en διαδρομή και επί τόπου, πληροφορίες σχετικά με διαμονή, φαγητό, ποιοτικά αναμνηστικά και αναμνηστικά

Τόπος και ώρα - Τοποθεσία και προσβασιμότητα

Ο τόπος και η ώρα στον τουρισμό παρέχει οδηγίες και χάρτες, παρέχοντας εκτιμήσεις ταξιδιού χρόνο και αποστάσεις από διαφορετικές περιοχές της αγοράς, συνιστώντας απευθείας και γραφικές διαδρομές, εντοπισμός αξιοθέατων και εγκαταστάσεων υποστήριξης σε διαφορετικές διαδρομές ταξιδιού, και δυνατότητα ενημέρωσης πελάτες εναλλακτικών μεθόδων ταξιδιού στην περιοχή, όπως αεροπορικές εταιρείες και σιδηρόδρομοι.

Παραγωγικότητα και ποιότητα

Αυτό είναι παρόμοιο με άλλους κλάδους υπηρεσιών. Η ποιότητα αξιολογείται από το χρόνο που απαιτείται για μια υπηρεσία, το ταχύτητα της υπηρεσίας, αξιοπιστία και ούτω καθεξής.

Προώθηση και εκπαίδευση

Όπως και άλλες υπηρεσίες, η προώθηση θα πρέπει να απευθύνεται, οι ακριβείς και έγκαιρες πληροφορίες να βοηθούν να αποφασίσει αν θα επισκεφθεί το κοινό-στόχο, την εικόνα που θα δημιουργηθεί για τον οργανισμό, τους στόχους, προϋπολογισμός, το χρονοδιάγραμμα της εκστρατείας, τα μέσα που θα επιλεγούν και τις μεθόδους αξιολόγησης.

Άνθρωποι

Οι άνθρωποι είναι το κέντρο τουρισμού. Είναι περισσότερο ένας τομέας έντασης ανθρώπου. Για φιλοξενία και επισκέπτη σχέσεις είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθούμε στους ανθρώπους. Παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στον ποιοτικό έλεγχο, προσωπικές πωλήσεις και το ηθικό των εργαζομένων.

Τιμή και άλλα έξοδα χρήστη

Η τιμή των τουριστικών υπηρεσιών εξαρτάται από επιχειρηματικούς στόχους και στόχους αγοράς, κόστος παραγωγή, παράδοση και προώθηση του προϊόντος, η προθυμία του στόχου, τιμές που χρεώνονται από ανταγωνιστές που προσφέρουν παρόμοιο προϊόν / υπηρεσία στις ίδιες αγορές-στόχους, διαθεσιμότητα και τιμές υποκατάστατα προϊόντα / υπηρεσίες και οικονομικό κλίμα. Η δυνατότητα τόνωσης του υψηλού κέρδους προϊόντα / υπηρεσίες προσφέροντας σχετικές υπηρεσίες με ή κάτω του κόστους.

Φυσική απόδειξη

Στον Τουρισμό, τα φυσικά στοιχεία εξαρτώνται βασικά από την ταξιδιωτική εμπειρία, τη διαμονή και την άνεση. Εδώ, το βασικό προϊόν είναι το κρεβάτι σε περίπτωση διαμονής.


ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΜΕ;

Σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς το Μάρκετινγκ Τουρισμού μπορεί να οδηγήσει την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο; Καταλαβαίνουμε τι χρειάζεται για την προώθηση τουρισμού στο Διαδίκτυο. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς οι υπηρεσίες Μάρκετινγκ Τουρισμού μπορούν να βοηθήσουν Να χτίσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση