Το μάρκετινγκ για κινητές συσκευές είναι η διαδικασία προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών σε κινητές συσκευές, όπως smartphones και tablets. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική στρατηγική για τις επιχειρήσεις τουρισμού, καθώς οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις κινητές συσκευές τους για να αναζητήσουν και να κλείσουν ταξίδια.

Γιατί είναι Σημαντικό το Μάρκετινγκ για Κινητές Συσκευές

  • Οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις κινητές συσκευές τους. Σύμφωνα με έρευνα της Google, το 75% των ταξιδιωτών χρησιμοποιούν smartphones για να σχεδιάσουν και να κλείσουν τα ταξίδια τους.
  • Οι κινητές συσκευές επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να αναζητήσουν πληροφορίες και να κάνουν κρατήσεις εν κινήσει. Οι ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κινητές συσκευές τους για να αναζητήσουν ξενοδοχεία, εστιατόρια, δραστηριότητες και άλλα αξιοθέατα, καθώς και για να κάνουν κρατήσεις απευθείας από τις κινητές συσκευές τους.
  • Οι επιχειρήσεις τουρισμού μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κινητές διαφημίσεις για να στοχεύσουν τους ταξιδιώτες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ή που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συγκεκριμένες ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Το Αντίκτυπο του Mobile Marketing στη λήψη αποφάσεων των ταξιδιωτών

Σύμφωνα με έρευνα της Google, το 50% των ταξιδιωτών που χρησιμοποίησαν κινητά για να σχεδιάσουν τα ταξίδια τους είπαν ότι άλλαξαν τις αποφάσεις τους σχετικά με το πού θα πάνε ή τι θα κάνουν αφού είδαν μια διαφήμιση στο κινητό.

Στρατηγικές Μάρκετινγκ για Κινητές Συσκευές

  • Εξατομικευμένες Προσφορές: Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν δεδομένα από τα κινητά των χρηστών για να δημιουργήσουν εξατομικευμένες προσφορές και ειδικές εκπτώσεις για τους ταξιδιώτες, προσφέροντας τους μοναδικές εμπειρίες.
  • Push Ειδοποιήσεις: Οι ειδοποιήσεις που στέλνονται μέσω των κινητών εφαρμογών μπορούν να ενημερώσουν τους ταξιδιώτες για προσφορές, γεγονότα ή σημαντικές πληροφορίες που αφορούν το ταξίδι τους.
  • Χρήση Κοινωνικών Δικτύων: Τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν ισχυρό εργαλείο για την προβολή των ταξιδιωτικών υπηρεσιών και την αλληλεπίδραση με τους πελάτες. Η δημιουργία ενδιαφέροντος περιεχομένου και διαγωνισμών μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών.
  • Διαφημίσεις σε Κινητές Εφαρμογές: Η προβολή διαφημίσεων σε δημοφιλείς ταξιδιωτικές εφαρμογές μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη ευρύτερου κοινού και στην προώθηση των τουριστικών υπηρεσιών.

Συμβουλές για Mobile Marketing στον Τουρισμό

Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητές συσκευές. Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι εύκολος στην ανάγνωση και στην πλοήγηση από κινητές συσκευές.

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης για κινητά για να επιβραβεύσετε τους ταξιδιώτες για την κράτηση και τη χρήση των υπηρεσιών σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε τις επαναλαμβανόμενες επιχειρήσεις και να χτίσετε σχέσεις με τους πελάτες σας.

Καταλήγοντας, το κινητό μάρκετινγκ είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία των τουριστικών επιχειρήσεων. Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και δυνατοτήτων που προσφέρει το κινητό μάρκετινγκ βοηθά στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών, στην αύξηση της ορατότητας της επιχείρησης και στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα γενικότερα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα σχετικά με το μάρκετινγκ τουρισμού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για εξειδικευμένη συμβουλή.

Καλέστε μας στο +30 69422 59 010