Ο τουρισμός έχει εξελιχθεί δραματικά με την εισαγωγή των ψηφιακών τεχνολογιών στις ζωές μας. Οι ταξιδιώτες ψάχνουν για πληροφορίες, εμπειρίες και εντυπώσεις ακριβώς όπως τις χρειάζονται – άμεσα και με ευκολία. Σε αυτό το πλαίσιο, τα μικρο-στιγμιότυπα έχουν αποκτήσει μεγάλη σημασία. Αποτελούν στιγμές που καθορίζουν την τελική απόφαση του ταξιδιώτη και η χαρακτηριστική τους ένταση είναι το κλειδί για να κατακτήσουμε το ενδιαφέρον τους.

Τι είναι τα μικρο-στιγμιότυπα?

Τα μικρο-στιγμιότυπα είναι οι στιγμές μέσα στην ημέρα κατά τις οποίες οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κινητά τους για να μάθουν κάτι, να κάνουν κάτι, να παρακολουθήσουν κάτι ή να αγοράσουν κάτι. Είναι συχνά αυθόρμητες και προκαλούνται από μια συγκεκριμένη ανάγκη ή επιθυμία.

Για παράδειγμα, ένας τουρίστας μπορεί να έχει ένα micro-moment όταν αναζητά ένα εστιατόριο για να φάει κοντά στο ξενοδοχείο του ή όταν προσπαθεί να μάθει πώς να φτάσει σε ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Πώς επηρεάζουν τα μικρο-στιγμιότυπα τις αποφάσεις των ταξιδιωτών;

Τα micro-moments παίζουν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις των ταξιδιωτών. Μάλιστα, μια μελέτη της Google διαπίστωσε ότι το 76% των ταξιδιωτών χρησιμοποιούν τα κινητά τους για να τους βοηθήσουν να λάβουν αποφάσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που απευθύνονται σε τουρίστες πρέπει να είναι ορατές και προσβάσιμες κατά τη διάρκεια των micro-moments. Εάν μπορείτε να είστε εκεί για τους τουρίστες όταν σας χρειάζονται, έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε την προτίμησή τους.

Πώς να προσελκύσετε την προσοχή των ταξιδιωτών αμέσως

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσελκύσετε την προσοχή των ταξιδιωτών αμέσως:

  • Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά. Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να κλείσουν τις διακοπές τους. Εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι φιλικός προς κινητά, είναι πιθανό να χάσετε πολλούς δυνητικούς πελάτες.
  • Να είστε ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με τους ταξιδιώτες και να προωθήσετε την επιχείρησή σας. Φροντίστε να δημοσιεύετε τακτικά και να μοιράζεστε ελκυστικό περιεχόμενο.
  • Χρησιμοποιήστε γεωγραφικά εντοπισμένη διαφήμιση. Η γεωγραφικά εντοπισμένη διαφήμιση σας επιτρέπει να στοχεύσετε ταξιδιώτες που βρίσκονται ήδη στην περιοχή σας. Αυτό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσετε δυνητικούς πελάτες που ενδιαφέρονται ήδη για αυτό που έχετε να προσφέρετε.
  • Εκτελέστε στοχευμένες καμπάνιες μηχανών αναζήτησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το search engine marketing (SEM) για να στοχεύσετε ταξιδιώτες που αναζητούν λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσετε δυνητικούς πελάτες που ψάχνουν ήδη για αυτό που έχετε να προσφέρετε.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να προσελκύσετε την προσοχή των ταξιδιωτών αμέσως και να αυξήσετε τις πιθανότητες να κερδίσετε την προτίμησή τους.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να προσελκύσετε την προσοχή των ταξιδιωτών αμέσως και να αυξήσετε τις πιθανότητες να κερδίσετε την προτίμησή τους.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα σχετικά με το μάρκετινγκ τουρισμού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για εξειδικευμένη συμβουλή.

Καλέστε μας στο +30 69422 59 010